Nikon Metrology / Applications / Electronics / Liquid Crystal Displays (lcd)

Liquid Crystal Displays (lcd)

Liquid Crystal Displays (lcd)

Door hun slanke design en geringe voetafdruk, worden platte lcd-schermen aan hoog tempo het favoriete formaat voor televisies en monitors van computers en werkstations.

Het vervaardigen van lcd's is echter een complex proces, waarbij de actieve substraten en de kleurenfilters in meerdere fasen worden aangebracht op de voor- en achterkant van glazen platen. In de meeste gevallen worden 4 - 6 schermen geproduceerd op één glasplaat.

Het is van cruciaal belang om zelfs maar de kleinste fout in de plaat of in de aangebrachte lagen te kunnen opsporen voor de kwaliteitscontrole van de lcd's en voor een probleemloos gebruik.

Microscopy is a key tool in the examination of LCD screens as techniques such as brightfield, differential interference contrast and interferometry provide the means to produce the high contrast images needed to spot small imperfections in the deposition layers, detect minute scratches on the glass screens and check the integrity of color filters.

Digital imaging technology enables record keeping and creates an audit trail for QC purposes.

Key techniques for QC in LCD manufacturing include: brightfield illumination; darkfield illumination; Nomarski DIC; diascopic illumination; episcopic illumination; digital imaging.

Associated Products